fredag 31 augusti 2007

Ingen vill åka till Gävle?


Jag beställde biljetter till Gävle i går. Jag ska dit på en konferens i slutet av september, och det bästa sättet att ta sig dit verkar vara med tåg. Det tar strax under sex timmar att ta sig dit från Växjö. Det som förvånade mig var priset. Ditresan kostade 240 kronor, och hemresan 865 kronor. Hur räknar de då? Det är samma typ av biljett, samma klass, samma typ av tåg och båda resorna sker under vanliga veckodagar.

Min enda förklaring är att ingen vill åka till Gävle, så de måste sänka priserna dit. Däremot vill alla garanterat åka därifrån, så då blir det dyrt igen. Hur som helst känns det som om man blir lurad hos SJ ibland när priserna skiljer så ofantligt.

1 kommentar:

  1. Kunne det være i orden, der vil sætte ting om dette i min lille personlige weblog, hvis jeg sender en henvisning til davids.utrymme.net?

    SvaraRadera