fredag 7 december 2007

Skatter, moms och bokföring


Regeringens förslag att förlänga redovisningsperioden för moms från en till tre månader har nu spikats. Det kommer väl i praktiken innebära att en hel del småföretagare börjar bokföra kvartalsvis istället för månadsvis. Å andra sidan är det säkert ungefär lika många som börjar bokföra kvartalsvis istället för årsvis, beroende på vilka val de har gjort tidigare. Hur som helst är det skönt att regeringen försöker få fram och genomföra en del förslag som faktiskt är tänkt att underlätta för småföretagare.

Samtidigt kom årets skattebesked digitalt till min inkorg. Jag fick hiva iväg ytterligare 45 000 till mitt skattekonto, men det fanns med i beräkningarna sedan tidigare. Jag hade till och med räknat med lite till, så nu blev det pengar över till julklappar i år också. Mitt skattebetalande ökade med 43% jämfört med tidigare år, och min inkomst fördubblades. Det känns ju som om det är på väg åt rätt håll. :)

Jag kan ju samtidigt passa på att tipsa om programmet iOrdning som är ett mycket trevligt bokföringsprogram för Mac-användare. Priset är helt klart överkomligt och jag tycker att det är föredömligt enkelt att använda. Jag köpte det för några år sedan och hittills har alla uppdateringar ingått i priset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar