torsdag 13 december 2007

Lucia, telefoner och simning


Idag har jag och Johanna varit förlovade i fyra år. Jag vet inte riktigt hur det gick så fort, för det känns som om det bara var några månader sedan. För män som har svårt att hålla reda på datum, för det är ju vanligtvis män som har problem med sådant, kan jag varmt rekommendera att välja en dag som är associerat med någon slags högtid som förlovningsdag. Nästa tips är att skriva in viktiga datum i din kalender så att du får en påminnelse varje år. Jag vet inte hur många tillfällen jag hade missat om jag inte hade gjort det.

Nu är Lucia ingen helgdag, men vi kan väl låtsas så att jag kan göra en snygg övergång? Apropå helgdagar, Miles Burke på Sitepoint skriver om hur han fick kunderna att sluta ringa på kvällar, helger och andra olämpliga tillfällen. Han slutade helt enkelt att skriva ut sitt mobilnummer på visitkort. Om någon kund ringde ändå lät han dem komma till telefonsvararen och återkom nästa arbetsdag. Jag tror att det är ett smart drag. Vissa kanske är rädda för att de uppfattas som nonchalanta av kunderna, men jag tror att du får mer respekt om du markerar vad som är jobb och vad som är fritid. För att inte tala om hur lugnare det blir för dig.

Nu ska jag iväg till simhallen och simma några längder innan jag tar itu med dagens jobb. Jag måste ju passa på medan jag fortfarande har kvar lite solbränna från semestern. Alltid retar det någon blekfis. :)

3 kommentarer:

 1. Listigt, förstås... och tack för kryahälsningen. Den satte sig som ett smäck.

  Grattis båda två.

  SvaraRadera
 2. Ska jag leta upp min gamla "Johanna hjärtan David"-bild så du kan lägga ut den?

  Nu är inte du så smart, men vi kan väl låtsas så att jag kan göra en snygg övergång? Apropå smarta människor, jag gratulerar!

  SvaraRadera
 3. Grattis på er! Tiden går fort när man har roligt :D

  SvaraRadera