måndag 31 december 2007

Att sälja en TV på åtta minuter


Vi råkade ha en TV för mycket hemma, så jag bestämde mig för att sälja den. Det var en bra TV med bra bild och många finesser, men inte alls särskilt hipp med dagens mått. Det var en tjock-TV. Ni vet en sådan där som barnen i skolan blir mobbade för om kompisarna får nys om att det står en sådan hemma.

Så jag satte in en annons på Blocket. Åtta minuter efter publiceringen ringde den första spekulanten. Ytterligare fyra minuter senare ringer spekulant nummer två. Perfekt. Så nu kom någon hem och hämtade åbäket, och vi fick dessutom betalt för det.

Några tips när man säljer prylar på Blocket:

  1. Fråga dig själv vad ett bra pris på prylen är. Jag började med att kolla listpriserna på Blocket och såg vilka annonser som hade legat kvar i flera månader. Dessa hade uppenbarligen ett för högt pris. I vårt fall var det viktigare att få iväg TV:n än att få bra betalt för den, vilket gjorde att vi kunde sälja den billigt.
  2. Var tydlig i beskrivningen av prylen. I mitt fall listade jag allt som var viktigt för en köpare, så de två som ringde hade inga frågor förutom när de kunde komma och se på TV:n
  3. Ta minst en bild av prylen. Gör gärna ett kollage av bilder från olika vinklar. I fallet med TV:n kan det exempelvis vara intressant att se vilka kontakter som sitter på baksidan.
  4. Tag kontaktuppgifter till alla spekulanter ifall den första drar sig ur.
  5. Låt ingen reservera prylen, först till kvarn är mest effektiva sättet att få en vara såld snabbt.
  6. Se till att lägga in annonsen vid en tidpunkt när många besöker sidan. Det brukar ta omkring en timme att få annonsen publicerad, så vid femtiden på eftermiddagen är en bra tidpunkt att skicka in sin annons på. Då publiceras den vid sextiden när många kommit hem från jobbet.


Är det något jag har missat? Det finns säkert en del tips för att få ut maximalt belopp för sina gamla pryttlar, men i det här fallet handlade om att få grejerna sålda kvickt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar