onsdag 5 december 2007

Anledningen till att Lidhems GK är på väg i konkurs

Martin gillar inte ruffarna på Lidhem

Golfklubben Lidhem mellan Växjö och Tingsryd har länge haft problem med ekonomin. När andra klubbar i trakten går bra fortsätter Lidhem att förbruka medlemmarnas insatser och tappa medlemmar. Ur företagarsynvinkel är det ganska intressant att kika på anledningen till detta.

Orsaken är att Lidhem inte bryr sig om sina medlemmar, eller rättare sagt sina sponsorer. Jag har själv varit medlem där och sponsrat klubben med pengar från mitt företag. För två år sedan slutade jag tvärt. Vad hände?
 • Min sponsorskylt med företagets namn på placerades bakom en glassbox, som jag har skrivit om tidigare. Den var alltså inte synlig alls om man inte flyttade iväg den tunga glassboxen.
 • Sponsorbrickorna som man använder för att visa att man är medlem på klubben och måste ha för att ens få spela dök inte upp förrän i slutet av juli. Ingen ursäkt från Lidhem.
 • Sponsorskyltarna var osedvanligt små. Vi pratar några centimeter i höjd. För samma pris fick jag en halvmeterhög skylt på Alvesta GK som dessutom sitter uppsatt på ett ställe där den syns klart och tydligt.
 • Jag fick inte ens frågan om jag ville fortsätta att sponsra klubben inför årsskiftet. Nu bidrog mitt företag inte med sådär värst mycket pengar, omkring 10 000 per år, men det borde ändå vara intressant för en klubb som har taskig ekonomi. Jag har fortfarande inte fått frågan om varför jag lämnade klubben.

Det är fler än jag som har råkat ut för detta. Inget som man blir förfärad av på något sätt, men det är tillräckligt för att byta klubb och lägga sina sponsorpengar på något annat. Idag går Bo Olander, ordförande på Lidhem, ut i Smålandsposten och förnekar att de skulle vara på väg mot konkurs. Naturligtvis måste han göra det, allt annat vore ekonomiskt självmord eftersom ingen skulle våga stanna kvar i klubben. Jag hoppas att det går bra för Lidhem, men de behöver verkligen försöka bry sig om sina medlemmar och sponsorer, inte bara när man behöver snabba pengar.

3 kommentarer:

 1. men fatta att lidhem aldrig har och aldrig ska gå i konkurs!!

  SvaraRadera
 2. Faktum är ju att klubben redan har hamnat i rekonstruktion en gång, vilket blev kostsamt för medlemmarna.

  Se exempelvis http://www.smp.se/sport/lidhem-raddat-fran-konkurs(128732).gm

  SvaraRadera
 3. Fan vad rätt du hadde! nu lär väl alla sticka till alvesta och glasriket istället tror jag ...

  SvaraRadera