tisdag 11 december 2007

Outsourcing till Indien


Eftersom jag har investerat delar av mina sparslantar i Indiska fonder tänkte jag hjälpa landets ekonomi på fötter. Jag har tidigare testat oDesk som leverantör. Nu tänkte jag själv köpa in arbetskraft.

Sagt och gjort, jag författade en kort annons om att jag sökte någon som var duktig på HTML och CSS. Inom 30 minuter hade jag fått tre svar, och efter ett dygn var det 25 personer som svarade på annonsen. Imponerande. Kunskapsnivån var varierande, men de flesta verkade ha hyfsat rätt profil för att utföra jobbet. Timlönerna varierade mellan 5 och 17 dollar. Jag hittade till slut en indier med goda referenser som ska få göra uppdraget för omkring 10 dollar i timmen. Med dagens dollarkurs blir det omkring 65 spänn per timme, vilket får anses vara mycket prisvärt. Speciellt när man kan fakturera det tiodubbla för jobbet till kunden. Jag har precis satt ihop en beskrivning och skickat iväg den till honom.

Det blir skönt att få lite jobb iväg från sitt eget skrivbord. Det finns säkert många saker jag skulle kunna lägga ut för att frigöra lite mer tid till sån't jag tycker är kul. För det är väl det som är meningen med att driva eget?

2 kommentarer: