lördag 1 september 2007

Onödiga käppar i hjulen


På Teatertorget i Växjö öppnar inom kort en ny restaurang, Piazza Teatros. Det är positivt för Växjö, och helt klart bättre än den gamla sunkiga hamburgerbaren Heat som låg på torget tidigare.

Det underliga är att nämnden för arbete och välfärd med Willemo Carlsson i spetsen röstade fram ett beslut som innebär att Piazza Teatros får betydligt kortare tider för utskänkning av alkohol än sina konkurrenter mitt över gatan. Det beror på att det ligger en skola i närheten säger nämnden. Det verkar ju helt vansinnigt att en restaurang på ena sidan gatan får servera alkohol när restaurangen på andra sidan inte får det.

Killen som ska driva restaurangen överklagar naturligtvis beslutet. Det gör han rätt i. Men nämnden har satt sig i en svår sits. Om de häver beslutet får de ett gäng med alkoholmotståndare på sig som undrar hur de kan utsätta stackars gymnasieelever för akoholpåverkan av denna höga grad, och om beslutet kvarstår får de ett helt gäng med företagare mot sig som vill ha hyfsat rättvisa förutsättningar för att driva sin verksamhet. Rektorn för skolan i fråga ser för övrigt inga problem med att Piazza Teatro får ha samma utskänkningstider som de andra restaurangerna i stan.

1 kommentar:

 1. Typisk svensk byråkrati. Som nyligen hitflyttad efter många år utomlands anser jag att det finns alltför många som fattar beslut på högst tveksamma grunder. Vad är nästa steg? Förbjuda försäljning av tobak och alkohol helt och hållet? För det skulle säkert skona barn och ungdomar från dåligt inflytande. (Tills de åker på charter resa och får fri tillgång dygnet runt på sprit - och kan då inte hantera detta!)

  Vi måste följa alla andra regler EU sätter upp, men vi som nation har inte ändrat några av våra hårda bestämmelser vad gäller försäljning och utskänkning.

  Istället åker vi till Tyskland på spritresor (hur är det ur miljösynpunkt?)och till Kos och Kitzbul och blir asfulla och beter oss som svin.

  Pubar och barer som håller öppet med överkomliga priser? Ja tack!

  Vin på ICA? Ja tack!

  Vi klarar av att bli lite mer "Europeiska", det är jag övertygad om!

  SvaraRadera