torsdag 13 september 2007

GraphSense - din Adsense-data blir visualiserad


Det här har jag faktiskt väntat på ett bra tag, men inte haft en aning om att det fanns. Graphsense har en fruktansvärt ful webbplats, men funktionaliteten är desto bättre. Du använder det som ett plugin till Firefox, och nästa gång du loggar in på Adsense dyker det upp snygga (nåja ... lättöverskådliga är nog ett bättre ord) grafer relaterade till din Adsense-statistik.

Den som redan är riktigt inne i Adsense-träsket har förmodligen satt upp ett eget excel-ark med beräkningar och grafer, men för alla oss som bara har det som en liten hobby passar det nog bättre. Några intressanta detaljer som jag fick reda på via Graphsense:
  • Inkomsten från Adsense varierar i stort sett ingenting mellan veckans olika dagar
  • Bästa månaden hittills har varit januari
  • Min CTR har ökat med i genomsnitt 0.15 % sedan jag tillät Google att indexera sidorna

Så har du Adsense på din blogg kanske Graphsense kan vara något att prova. Installationen gick snabbt, men du måste starta om din webbläsare innan du kan använda det. Tjänsten verkar än så länge vara gratis, vi får se hur länge det varar.

Själv har jag plockat bort Adsense från den här bloggen eftersom det ger alldeles för lite. Jag antar att man behöver nischa sig mer för att det ska vara lönsamt. På obetalda gästböcker från Gästbok.nu använder vi dock Adsense flitigt, med hyfsat resultat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar