fredag 28 september 2007

Få saker gjorda med Tracks


Jag är rätt intresserad av det här med att få saker gjorda. Ibland så mycket att jag hellre sitter och hittar på avancerade system för att få saker gjorda än att verkligen genomföra dem. I början använde jag det medföljande kalenderprogrammet iCal för att notera vad som skulle göras och när det skulle göras. Det gör jag fortfarande till en viss del, men i nuläget använder jag mig av Tracks.

Det är en webbapplikation byggd i Ruby on Rails som håller reda på vad du ska göra, till vilket projekt det hör och i vilket sammanhang du ska göra det. Exempelvis kan "Köpa mjölk" ligga i projektet "Gå och handla" i sammanhanget "på stan", medan "Skicka saftig faktura till kund" ligger i projektet "Webbplats åt Kunden AB" i sammahanget "på kontoret". Vilka projekt och sammanhang som ska finnas bestämmer du själv.

Fördelen med att det är gjort i Ruby on Rails är att jag själv enkelt kan ändra i programmet. Jag har provat ett helt gäng med olika program tidigare, men det brukar alltid vara någon liten detalj jag hänger upp mig på. Nu kan jag skriva om funktionen så att det blir som jag vill ha det. Dessutom kommer jag åt min att göra-lista från vilken dator eller telefon som helst med en internetuppkoppling.

Vad använder du för att hålla reda på vad som ska göras?

3 kommentarer:

  1. Med över 1500 saker på att göra-listan sedan i juni tror jag inte att det hade fungerat så bra i längden för min del.

    SvaraRadera
  2. Nej, alla har vi ju våra begränsningar.

    SvaraRadera