onsdag 12 september 2007

Växjöhem får ny webbplats


Vi har sett till att tekniken för www.vaxjohem.se har fungerat i ett par års tid nu, och äntligen fick vi uppdraget att göra om designen på webbplatsen. Från att ha varit en halvtråkig liten ruta där all information trängdes in blir sidan nu mycket mer luftig. Växjöhem har även fått tillgång till ett publiceringsverktyg som gör det möljigt att uppdatera informationen när de vill. Vi passade även på att flytta sidan till en Xserve som tuffar på i bra fart.

Sidan är byggd i Ruby on Rails, och vad jag vet är det en av Sveriges första kommunala webbplatser som är byggd med det ramverket. Vi använder oss av en Apache-server i fronten som sedan distribuerar ut förfrågningarna till ett Mongrel-kluster. Än så länge har vi inte gett oss på någon snabbhetsoptimering, servern hanterar trafiken mer än väl.

Det är vissa småsaker kvar att fixa, såsom att se till att sidan validerar till 100% även när användarna skrivit in eget innehåll, men i stora drag är jag mycket nöjd med webbplatsen. Testa även att öka och minska bredden på ditt webbläsarfönster så får du se att webbplatsen anpassar sig.

Idag ska jag ut och luncha med Växjöhems informationschef för att fira att webbplatsen är släppt. Det gäller att ha tid med sådant också, så att det inte bara blir jobb.

3 kommentarer:

  1. Grattis! Ser riktigt fint ut! Att sidan är gjord i RoR är ju kanon!

    SvaraRadera
  2. Tackar. Det är kul att kommunala instanser också kan ta till sig nymodigheter. Det blir ett bra kundcase att visa upp för andra som kanske är lite tveksamma inför RoR.

    SvaraRadera
  3. Äh, Ruby on Rails är ju bara en fluga ... ;)

    SvaraRadera