torsdag 5 juli 2007

Ett ekonomiskt experiment: vecka 1


För en vecka sedan påbörjade jag ett ekonomiskt experiment där målet är att bygga upp en webbtjänst som kräver maximalt en timmes arbete per vecka och ger en normal lön. Realistiskt? Kanske inte, men kul att se hur långt man kan komma.

Första veckan har varit relativt produktiv. Jag har arbetat min planerade timme per dag alla dagar utom i tisdags då jag fick besök av Emil och Stefan hela dagen. Webbtjänsten heter Klottr och är en forumtjänst. Det vill säga att du utan att kunna programmera ska kunna få ett forum till din hemsida på mindre än fem minuter. Namnet är en aning inspirerat av andra web 2.0-tjänster, men mestadels ville jag ha något kort namn som hade med forum att göra.

Jag började med att sätta upp en liten sida som samlar in e-postadresser till folk som är intresserade av applikationen. Den har inte marknadsförts speciellt mycket, hittills bara med ett foruminlägg på Gästbok.nu:s supportforum igår.

Förutom intresseanmälningssidan har jag påbörjat den riktiga applikationen. Hittills går det att registrera sig, logga in och ut, skapa nya forum och byta namn på dem. Inget att hurra för, men ändå stora framsteg om man räknar med den nedlagda tiden.

Nedlagd tid6 h
Utgifter130 kr
Inkomster0 kr
Intresseanmälningar5 st

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar