torsdag 26 juli 2007

Klottr: Vecka 4


Varje torsdag redovisar jag hur det går i det ekonomiska experiment som startades i juni 2007. Just nu arbetar jag med Klottr, en forumtjänst på svenska

Jag tappade lite utvecklingstid den här veckan eftersom jag och Johanna tog ett par dagar ledigt. Men det blev fem timmars arbete totalt med klottr under veckans gång. Framför allt har jag fokuserat på att få igång grundfunktionaliteten i själva forumet. Man kan nu skriva inlägg och starta nya diskussioner.

Tanken är att varje användare ska kunna påverka utseendet på sitt forum, men i grunden ska det finnas ett snyggt och stilrent forum om man inte orkar bry sig om hur det ser ut. De avancerade användarna kan ändra hela utseendet med CSS, men jag har inte bestämt om jag ska låta dem ge sig in i HTML-koden och ändra själva än. Det kan leda till en del problem, så jag tror att jag väntar med det.

Jag har börjat fundera på det där med avatarer i forum, ni vet sådana där små bilder som man kan använda för att symbolisera sig själv. De flesta brukar använda ett foto på sig själv. Ska jag ha stöd för sådant? Ska vi i så fall lagra det själva, eller använda en tredjepartstjänst såsom Gravatar? Jag vet inte hur välanvänd gravatar är bland svenska besökare, det är ju inte värt att utveckla stöd för en funktion som en halv procent av besökarna använder.

Intresseanmälningarna till tjänsten är inte så värst höga. Det beror nog mest på att jag inte har marknadsfört tjänsten. Det är nog dags att göra något åt det under veckan så att vi kan få igång ett gäng med kunder direkt när vi släpper tjänsten i höst.

Veckan i siffror:
Nedlagda timmar: 21 (+5)
Utgifter: 130 kr (+0)
Inkomster: 0 kr
Intresseanmälningar: 10 st (+1)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar