torsdag 19 juli 2007

Ett ekonomiskt experiment: vecka 3


Varje torsdag redovisar jag hur det går i det ekonomiska experiment som startades i juni 2007.

Webbapplikationen klottr börjar ta sin form. Den här veckan har jag fått ordning på forumkategorierna. Man kan lägga till, ta bort, byta namn och flytta dem inbördes via ett smidigt Ajax-gränssnitt.

Det började bli svårt att veta vad nästa steg i administrationsdelen av applikationen skulle vara, så jag påbörjade själva visningen av forumet. Det slog mig att man som användare ville ha en enkel adress till sitt forum, så nu kan man välja att använda valfri_subdomän.klottr.com. Visserligen tycker Kevin Hale att utveckling med subdomäner suger, men eftersom det gick på en kvart att sätta igång det hela kan jag inte klaga. Det ser mycket bättre ut med mittforum.klottr.com än www.klottr.com/mittforum. Det visar dessutom att det är en tydligt avskild del av tjänsten.

Just nu känns det bra, och nästa vecka har det gått en månad sedan jag satte igång. Förhoppningsvis ska jag ha ett fungerande forum till dess. Då blir det lättare att slutföra administrationsdelen, och sedan är det dags att börja leta säkerhetsluckor.

Nedlagda timmar: 16 (+7)
Utgifter: 130 kr (+0)
Inkomster: 0 kr
Intresseanmälningar: 9 st (+0)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar