måndag 9 juli 2007

Sitter du för länge framför datorn?


Jag, som många andra, har ett yrke där jag sitter framför datorn i stort sett hela arbetsdagen. Det är egentligen inte helt optimalt eftersom våra kroppar är utformade för att vara i rörelse. Det är många som drabbas av någon form av RSI (repetetive stress injury) som exempelvis musarm. Det händer även att folk får försämrad syn efter allt för mycket tid framför skärmen eftersom ögat hela tiden fokuserar på samma avstånd.

Den enkla lösningen på problemet är att röra på sig då och då. Kruxet är att komma ihåg att göra det. Jag använder Anti RSI som är ett trevligt litet program. Det låter dig ställa in hur ofta och hur länge du vill ha pauser. Programmet är gratis, men programmeraren tar gärna emot en liten donation om du använder programmet mycket.

3 kommentarer:

  1. Jag är ju rökare och röker endast utomhus, så jag behöver inte något konstigt program som talar om för mig när jag måste sluta jobba.
    Men visst, reder man inte sig själv så får man givetvis låta andra göra det åt en.

    SvaraRadera
  2. Blir inte det dyrare i längden?

    SvaraRadera