tisdag 26 juni 2007

Dag 2: dags för operationen

08.40
Jag passade på att raka mig i morse. Man får ju bandage och grejer i ansiktet efter operationen, och skägg som man inte kommer åt att röra har en tendens att klia infernaliskt. Nattens sömn gick fint, jag vaknade en gång när det åskade men somnade om direkt igen.

Bengt åkte ner på operation vid kvart över åtta, och när han är klar är det min tur. Kanylen sitter i armen och jag har fått på mig de hemska sjukhuskläderna. Kallingarna är hemska. Jag läste någonstans att det var dyrare att tvätta plaggen än att köpa in nya, så varför envisas de med att ha kvar kalsonger vars bäst före-datum passerades för över tio år sedan?

Jag är ganska lugn. Lite smånervös är man ju alltid inför sådana här grejer, men inte stressad alls. Jag får antagligen en lugnande tablett om en stund, och sedan lär det inte vara några problem.

15.40
Operationen är över. Den tog en knapp timme, men till skillnad mot tidigare gånger gjorde det riktigt ont den här gången, trots ihärdiga bedövningsförsök. Tydligen blir det så när man är inne fler gånger på samma ställe. Om det skulle bli fler operationer lär jag överväga att sövas, för det var svårt att ligga still när det gjorde så ont.

Direkt efter operationen somnade jag, och sov i nästan tre timmar. Efter några värktabletter mår jag rätt okej, men jag är lite seg. Läkarna tog en titt på det andra ögat också, men kunde inte hitta bristningarna så det lät det vara. De ska ta ytterligare en titt i morgon innan jag åker hem.

Näsan rinner, som på alla andra som har opererats. Ögonen och näsan hänger ihop på något sätt, så det känns som om man är helförkyld fast utan alla andra jobbiga saker som hänger med vid en vanlig förkylning.

Nu har jag fått i mig lite kaffe och kaka, de tar väl hand om en här. Jag fick till och med sängen bäddad, det är ju bättre än hemma. :)

20.18


Nu känns det rätt bra. Jag har piggnat till lite, och det gör inte speciellt ont i ögat längre. Jag ska titta på lite filmer innan jag somnar. Kanske till och med få undan lite småsaker från jobbet, sådana där grejer som bara tar fem minuter men hamnar länst ned på prioriteringslistorna.

Tyvärr kan jag inte göra så mycket arbete över nätet. Det är rätt dyrt att vara uppkopplad via telefonen. Jag har beställt motilt bredbnd från Tele2, men det har inte dykt upp än. Tänkte att det skulle användas en hel del i sommar.

2 kommentarer:

  1. Menar du att Johanna inte bäddar din säng - illa! :)

    Bra att allt gick bra, så du får komma hem nu. Du får väl ha lapp för ögat nu, utan att vara pirat. Lyx =)

    SvaraRadera
  2. Johanna fixar det mesta hemma, men sängbäddning är inte hennes favoritsyssla kan man lugnt påstå.

    Japp, fast lappen är vit. Inte så piratigt som i helgen, men betydligt mer skräckinjagande.

    SvaraRadera