torsdag 28 juni 2007

Ett ekonomiskt experimentMed det senaste halvårets sjukhusvistelser (jo tack, just nu mår jag bra) i bakhuvudet har jag kommit fram till att jag behöver ett sätt att säkra inkomsten även om jag inte kan arbeta som vanligt. Det är inte så smart att ha alla ägg i samma korg. Visst kan man leva på bidrag och försäkringskassa, men det känns inte riktigt rätt.

Jag har sedan tidigare en tjänst, Gästbok.nu där jag säljer gästböcker till privatpersoner. Den ger lite växelpengar, men eftersom syftet med sidan aldrig har varit att tjäna några stora pengar går den runt men inte så värst mycket mer. Det kommer in tillräckligt med pengar från tjänsten för att hålla intresset uppe, men den mesta tid jag lägger ned på just den tjänsten handlar om att supporta befintliga användare och inte att utveckla nya funktioner.

Så jag tänkte testa att starta upp en ny tjänst från noll. Jag tänker bygga den i Ruby on Rails. En gång i veckan (torsdagar) kommer jag att redovisa mina framsteg här och tala om hur mycket jag har lagt ut i tid och pengar. Inkomsterna från tjänsten kommer också att redovisas.

Jag kommer att lägga en timme om dagen på tjänsten i tre månader. Därefter lägger jag en timme i veckan i ytterligare tre månader. Vad det är för tjänst jag ska bygga får ni reda på nästa vecka, jag har inte riktigt bestämt mig än. Målet är att tjänsten efter ett halvår ska kunna ge en normal inkomst utan att kräva allt för mycket jobb. Se det som ett alternativt pensionssparande om du vill. Går det åt skogen har jag säkert lärt mig något nyttigt.

Kommentarer är som vanligt välkomna.

3 kommentarer:

  1. Jaså, det är där du brukar hänga? :) Någon dejtingsida tror jag inte att det blir.

    SvaraRadera
  2. Låter ju skitkul! Jag håller tummarna och önskar lycka till!
    Alltid kul med egna projekt.

    SvaraRadera