måndag 11 juni 2007

Veckogenomgång


Varje måndag gör jag en veckogenomgång för att se till att jag har koll på vad som händer. Det här är något jag har börjat med ganska nyligen så processen är väl inte hundraprocentig än, men det hjälper verkligen. Tidigare kunde jag ofta få överraskningar i form av plötsligt uppdykande möten eller kunder som undrade varför deras leveranser var försenade. Det är möjligt att jag inte hinner med mer än tidigare, men då kan jag åtminstonde tala om det i god tid.

Så här ser min veckogenomgång ut för närvarande:


  • Lösa papper, kvitton, visitkort etc. ska läggas i inkorgen

  • Gå igenom anteckningar i anteckningsblocket

  • Kontrollera närmsta fyra veckorna i kalendern

  • Töm skallen på lösa tankar

  • Gå igenom projektlistan. Vad är klart och vad ska göras? Finns det en nästa sak att göra för alla projekt?

  • Gå igenom att göra-listorna

  • Se till att alla inkorgar är tömda (e-post, inkorg på jobbet, SMS, röstmemo)

  • Planera in en till tre viktiga saker per dag under den kommande veckan. De ska kunna vara genomförda innan klockan 11.00.

  • Gå igenom mina långsiktiga mål (3-6 mån)

  • Gå igenom kortsiktiga mål (denna månad)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar