fredag 8 juni 2007

Konsten att ha ett rent skrivbord


Jag gillar rena skrivbord. Jag blir mycket mer effektiv och produktiv när jag har ett helt rent skrivbord, fritt från lösa papper.

I det öppna kontorslandskap jag sitter finns det ett helt gäng med folk som fyller upp sina skrivbord med allt möjligt. Ofta har de femton olika projekt igång och tycker att de måste ha allting framme. Själv får jag ingen arbetsro om det ligger något framme som inte har med det aktuella projektet att göra. Jag vill helt enkelt ha det snyggt omkring mig.

Vill du också ha ett rent skrivbord? Det enklaste sättet är att aldrig lägga något på det, förutom när det har att göra med den uppgift du ska genomföra. Jag har en inkorg där jag lägger alla nya papper och brev som folk ger mig. En gång om dagen går jag igenom högen och ser till att allt hamnar på sin rätta plats. Det innebär antingen att det arkiveras eller slängs. Grundidén kommer från David Allens bok Getting Things Done, även om jag förenklar hans strategier en aning. Jag hanterar inte lika mycket papper som han gör.

Hur gör du för att hålla rent på ditt skrivbord?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar