fredag 22 juni 2007

Storebror klipskast

Det är med stort nöje jag konstaterar att förstfödda har högre IQ än sina syskon. Men jag blir alltid skeptisk mot sådana undersökningar. I det här fallet har man undersökt omkring en kvarts miljon IQ-tester. Det är ett stort statistiskt underlag, men avvikelsen är ändå relativt liten. Om man gör en sådan undersökning kommer det nästan alltid att diffa åt något håll. Det hade varit betydligt mer anmärkningsvärt om det hade visat sig att samtliga syskon i en syskonskara hade exakt lika högt IQ.

2 kommentarer:

 1. ... lika högt IQ?
  Det heter lika hög IQ!

  Att kunna stava korrekt är ett tecken på intelligens.
  Är du äldst sa du?

  SvaraRadera
 2. Jag sa ingenting. jag skrev.

  Tänk hur det ligger till för mina stackars bröder då.

  SvaraRadera