fredag 15 juni 2007

Datorväska: Booq Vyper Exo M


Det blev en ny datorväska till den nya datorn också. Den gamla väskan var för liten, så det fanns inget annat val om jag inte ville ha en repig dator. Den här gången slog jag till rejält och satsade på en gedigen väska som ska hålla ett bra tag.

Jag har haft väskan i några dagar nu och är riktigt nöjd. Den är tjock och stryktålig, men väger ändå inte särskilt mycket. Varenda detalj känns påkostad, exempelvis är alla rörliga delar (spännen, dragkedjor etc.) i metall istället för plast som lätt går sönder. Väskans rymlighet är bra för att vara såpass slimmad. Du får plats med datorn, pennor, några böcker och en laddare utan problem. Vill du ha ännu mer utrymme ska du nog skaffa en ryggsäck istället.

Booq Vyper Exo har många små fack där du kan lägga dina prylar, en nyckelhållare, ett speciellt fack för själva datorn, och har dessutom begåvats med ett bra handtag på ovansidan samt en axelrem som lär hålla i all evighet med tanke på dess tjocklek.
Som en liten extra bonus ingår även en bricka som sitter i väskan. På den står ett nummer och en uppmaning att höra av sig till Booq om en försvunnen väska upphittas så att de kan returnera den till ägaren.

Utseendet på väskan är tufft och stilrent. Den fungerar i de flesta sammanhang rent utseendemässigt, så att ha den på affärsmöten är inga problem, och den känns inte heller för stel eller affärsmässig för att ha med sig på fritiden.

Det finns väl egentligen bara två klara nackdelar med väskan: Den finns bara att beställa från Booqbags i Tyskland (om du inte hittar en begagnad eller att någon importör har tagit hem ett tillfälligt parti) så det blir svårt att känna på den innan köp. Dessutom är den dyr. Du kan ju hitta en väska för en hundring, och Booqs väskor kan ligga på omkring 2000 spänn. Det är ju bara du som kan avgöra om det är värt att lägga pengarna på. Men med väskan lär du inte bli missnöjd.

Du hittar Booq Vyper Exo och flera andra modeller på www.booqbags.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar