tisdag 5 juni 2007

iPhone-reklamen är välgjord


Jag tittade igenom iPhone-reklamen i morse. Den är riktigt välgjord. På omkring 30 sekunder visar den att du kan titta på en film (Pirates of the Caribbean), avbryta filmen och leta efter en restaurang som serverar bläckfisk och ringa den närmsta restaurang du hittar på kartan. Allt går enkelt och smidigt.

För dig som har missat vad iPhone är så handlar det om Apples senaste produkt, en telefon. Apple är ju duktiga på att göra gränssnitt och det verkar som om de har lyckats igen. Telefonen lär bli en storsäljare trots sitt höga pris. Det verkar vara första gången som någon har tänkt igenom hur en telefon verkligen ska se ut och fungera. Att det ska vara enkelt att ta sig från ett ställe till ett annat. Jag har inte tidigare sett en reklam för en telefon där gränssnittet har varit i fokus hela tiden, det brukar mest handla om tekniska finesser som megapixels i kameran och hur många megabytes minneskortet klarar.

Jag är visserligen ganska nöjd med min k800i från SonyEricsson (varför heter de inte EricsSony?), men jag lär försöka lägga vantarna på en iPhone för testning när den dyker upp i Sverige. MacSupport här i Växjö pratade om att de skulle försöka importera några redan när de släpps i USA. Vi får se om det stämmer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar